Når Kirsten Nørgaard fredag aften sætter sig til bords sammen med ti gode venner, er det ikke i restaurant Munkens hyggelige rammer i Østergade. Middagen bliver serveret i det tidligere tuberkulosesanatorium på Sygehusgrunden. Og den skal spises med bind for øjnene.
Da Danmarks Indsamling 2024 rullede over skærmen den 3. februar, støttede Kirsten Nørgaard fra Holstebro indsamlingen ved at byde på en af auktionerne – en kulinarisk oplevelse med bind for øjnene sponsoreret af restaurant Munken i Holstebro.
Støtte og en sjov oplevelse
For ejer af Munken, Mikkel Olsen, er det en perfekt kombination at kunne støtte op om et godt formål og samtidig være med til at lave noget sjovt:
– Vi ville rigtig gerne støtte op om landsindsamlingen. Og det var jo oplagt, at støtten skulle have noget med mad at gøre. Vi ville også gerne gøre det til en sjov oplevelse, som man ikke finder så mange andre steder i Danmark.
Det bliver en aften, hvor alle sanser, altså lige med undtagelse af synssansen, kommer i spil. Og den oplevelse glæder Mikkel Olsen sig til at give gæsterne.
Vi vil gerne skabe en helt speciel oplevelse, som gæsterne kan huske for altid. For os er det også meget sjovere at lave noget anderledes, end det vi plejer. Han er spændt på, hvordan gæsterne tager imod oplevelsen med at spise på det tidligere sygehus – og ikke mindst at spise i mørke.
Spise med god samvittighed på Sygehusgrunden
Om hvorfor hun bød på netop den auktion til Danmarks Indsamlingen, siger Kirsten Nørgaard:
– Jeg synes, at det gav rigtig god mening at kunne kombinere nydelse med at gøre noget godt. Så kan vi jo spise med ekstra god samvittighed, siger hun med et glimt i øjet. Hun synes, det er fedt, at det er i Holstebro på en spændende lokation, og at det kan lade sig gøre at prøve sådan et koncept i Vestjylland.
Kirsten Nørgaard glæder sig til at invitere vennerne med til bords og er virkelig spændt på oplevelsen.
– Jeg synes altid, at man har nogle gode snakke, når man går ud og spiser, og også bagefter. Så jeg er spændt på, om det også er gældende, når man skal spise i mørke. Måske snakken bliver helt anderledes, spørger hun retorisk og forventningsfuldt.
Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden stiller lokale til rådighed for middagen, og her er projektkoordinator Simon Thorup Jeppesen også spændt. Han har stået for planlægningen, og herunder udvælgelse af det helt rigtige lokale. Og med 86.000 m2 har der været mange forskellige lokaler at vælge imellem. Valget faldt på et lokale ved det tidligere tuberkulosesanatorium, som i dag anvendes som udstillingslokale og er næsten helt mørkt.
– Vi er glade for, at vi kan bidrage til indsamlingen ved at stille et lokale til rådighed. Og det er spændende at sætte vores rammer i spil på den her måde, fortæller Simon Thorup Jeppesen.